teater, uppdrag

Barrikad – föreställningsbild

Skuggteatern i Umeå hörde av sig en bit in i hösten då de undrade om jag ville ge mig i kast med att skapa en bild till föreställningen BARRIKAD. Bilden skulle gestalta en anonymiserad person/kvinna och fick gärna innehålla de element som ingår i terapiformen som använts för att frambringa de berättelser som bygger föreställningen. Läs beskrivningen som hämtats från Skuggteatern nedan. Detta var inte ett helt enkelt uppdrag och jag tvivlade flera gånger under processen, samt fick fota om och komplettera.

Ser mycket fram emot att uppleva denna, har skaffat mig biljett till premiären den 29 september 2023!

”Tänk dig att ditt liv är ett rep. Längs det repet placerar du ut symboler för olika händelser: blommor för dom positiva, stenar för dom jobbiga, pinnar för när du skadat någon och ljus för när någon du älskar har dött. Repet slutar just där du är nu och börjar med din födelse. Och din födelse är alltid, alltid en blomma.

BARRIKAD bygger på unga kvinnors berättelser om att ha brukat och utsatts för våld. Berättelserna har tecknats ner i samband med deras traumabehandling och de har själva valt att dela med sig för att fler ska få ta del av och ta emot deras livsberättelse genom att omvandla dom till ett scenkonstverk. Och genom det minska stigmat och avståndet mellan vi och dom. Och i slutändan läka samhället.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *