konstporträtt, uppdrag

Amningsmottagningens stöttande funktion

Ibland kommer förfrågningar som känns en aning utanför mitt fält. Detta uppdrag åt Region Västerbotten med avsändaren amningsmottagningen är ett exempel på det. Tack vare bollande med min kontakt, barnmorskan Petra, kunde jag tillslut landa i projektet. Hon gav värdefulla tankar kring sin egen uppgift på amningsmottagningen och jag kände fullt förtroende från deras sida. Med mig hade jag också berättelser från mina vänner och ett givande utbyte kring ämnet med Thea som stod modell i bilden.

Bilden ska användas för att marknadsföra amningsmottagningen genom att delas ut som ett vykort med informationstext på baksidan och sättas upp som affisch. Tanken bakom bilden är att visa på amningsmottagningens viktiga(ste) funktion – att ge stöd och finnas till hands för den som är i färd med att amma. Att det är en plats att vända sig till för att bli lyssnad på och kunna finna stöttning utifrån förutsättningar och behov. Vi ville också att bilden skulle vara estetisk tilldragande och sticka ut från det traditionella bildspråket som ofta ses inom vården och informationskort generellt, vidare skulle bilden upplevas varm och närande.

Stort tack till Petra på amningsmottagningen och Region Västerbotten för möjligheten. Tusen tack till de mysiga modellerna Thea Holmqvist och lilla Ilje för att ni ville vara med i skapandet av bilden!

Klicka på detaljbilderna för att se i större storlek:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *