bokomslag, uppdrag

Ljudboksomslag till Sara Lidmans Jernbanan

I somras kontaktades jag av Landa förlag för att ta fram ljudboksomslag till Ellenor Lindgrens inläsning av Sara Lidmans Jernbanesvit. I skrivande stund är fyra av sju delar redo att släppas och den första delen ”Din tjänare hör” gick live idag. Utöver att Ellenor gestaltar Saras verk så som ingen annan kan, har hon musiksatt inläsningen med Hilding Carlssons orgelverk. Förhöjning av ljudbokskonsten, minst sagt!

Ledord som jag bar med mig efter mötet med Ellenor och Linn på Landa förlag inför skapandeprocessen var ”jag vill se snön brinna”. Citatet är hämtat ur delen ”Vredens barn” och berättar om hur Didrik som barn ville göra det omöjliga möjligt – sätta eld på snön. Och hur hans far, trots de snåla tiderna som rådde, gav honom en redig tjärvedssticka för att låta honom försöka.

Det var ett givande uppdrag som jag är glad över att ha fått genomföra. Blev lite nostalgisk då det förde mig tillbaka till tiden då jag sysslade med webbdesign och digitala kampanjsidor. Men samtidigt, och ännu mer, blev det en chans att utforska nya områden inom grafiskt framställande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *