fotoprintar, tavlor, utställning

Konst flyttar in i hälsorummet

Låt mig berätta om hur fotokonst just nu ackompanjeras av skivstängernas rytmiska dunsar – ett samarbete som sätter såväl kropp som knopp i rörelse!


Vill med de inledande raderna tipsa om den utställning av fotokonst som nu hänger hos det gym jag tränar på. Genom detta initiativ vill vi vidga begreppet hälsa och lyfta vikten av konst och kultur för välmående. Genom att tillgängliggöra konst i en miljö som normalt förknippas med fysisk aktivitet, får besökarna en chans att också stimulera andra sinnen. Vi är övertygade om att det inte bara är kroppen som behöver sättas i rörelse för att vi ska må bra, även knoppen behöver aktiveras! 

Kort info om själva utställningen:

Jag har med hjälp av två stöttande föräldrar hängt totalt fjorton fotografiska verk med deras tillhörande texter hos 360 TC Morö Backe i Skellefteå. Redan första dygnet var responsen hjärtevärmande och hurraropen har fortsatt ramla in av såväl gymbesökare som ledare inom gymbranschen internationellt. Tio tavlor är noggrant utvalda och sammansatta på vägg med god belysning, där finns texthäften att låna, läsa och bänkar att sitta ned på. Tanken är att motiven i ramarna ska bytas ut om några månader. Utöver dessa finns även fyra stora tavlor utplacerade i lokalerna. Nedan finns ett par mobilbilder för att ge en inblick i hur det ser ut.