fotoprintar, tavlor, utställning

Konst flyttar in i hälsorummet

Låt mig berätta om hur fotokonst just nu ackompanjeras av skivstängernas rytmiska dunsar – ett samarbete som sätter såväl kropp som knopp i rörelse!


Vill med de inledande raderna tipsa om den utställning av fotokonst som nu hänger hos det gym jag tränar på. Med detta initiativ vill vi vidga begreppet hälsa och lyfta vikten av konst och kultur för välmående. Genom att tillgängliggöra konst i en miljö som normalt förknippas med fysisk aktivitet, får besökarna en chans att också stimulera andra sinnen. Vi är övertygade om att det inte bara är kroppen som behöver sättas i rörelse för att vi ska må bra, även knoppen behöver aktiveras och slå en och annan kullerbytta! 

Kort info om själva utställningen:

Uppdaterad 27 maj 2021

Jag har med hjälp av fantastiska föräldrar hängt totalt nitton fotografiska verk med deras tillhörande texter hos 360 TC Morö Backe i Skellefteå. Redan första dygnet var responsen hjärtevärmande och hurraropen har fortsatt ramla in av såväl gymbesökare som ledare inom gymbranschen internationellt. Tio tavlor är noggrant utvalda och sammansatta på vägg med god belysning, där finns texthäften att låna, läsa och bänkar att sitta ned på. Tanken är att motiven i ramarna ska bytas ut om några månader. I ”loungen” finn sju tavlor utplacerade vilket skapar en hemtrevlig och snygg touch på utrymmet där du kan sitta ned och ta det lugnt. Utöver dessa finns även två stora tavlor utplacerade i oklädningsrummen. Nedan finns ett par mobilbilder för att ge en inblick i hur det ser ut.